Home Producten Diensten Partners

Welkom bij de Computer Specialist AmstelveenBestel ne met 20% korting McAfee beveilings software


Beveilig uw computer nu tegen virussen, wormen, trojaanse paarden en spam met McAfee anti virus software. Heden ten dage is het niet meer mogelijk om u fatsoenlijk op internet te begeven zonder beveiligings maatregelen.
Vergeet daarom ook niet om ook een firewall op uw netwerkverbindingen te zetten naast de anti virus software.Uit onderzoek van beveiliger McAfee blijkt dat de verspreiding van adware en spyware in een ware stroomversnelling is geraakt.

McAfee heeft een nieuw rapport gepubliceerd onder de titel 'Adware and Spyware: Unraveling the Financial Web'. Dit rapport is de samenvatting van een onderzoek naar de wereld van de spyware, adware en andere malware. Het blijkt dat dergelijke software steeds vaker via websites over beroemdheden wordt verspreid (waar dat voorheen vooral pornosites waren). Ook is de verspreiding van adware en spyware in een stroomversnelling geraakt. In augustus 2006 waren er al meer dan 450 bekende 'families' adware in meer dan 4000 varianten, aldus McAfee.

Ten opzichte van het jaar 2003, toen deze vorm van overlast de kop begon op te steken, is het aantal adware-families met meer dan duizend procent toegenomen, stelt hoofd productontwikkeling Jeff Green van McAfee. En waar een half jaar geleden nog werd gedacht dat spyware en aanverwanten langzamerhand onder controle waren gebracht, blijkt het tegendeel nu het geval te zijn: het aantal computers dat besmet is, stijgt weer.

Marketingprogramma's


Uit het onderzoek blijkt voorts dat de verspreiders van adware en spyware misbruik maken van zogenaamde 'affiliate' marketingprogramma's - reclame via websites van derden - van bonafide bedrijven. Bovendien maken verspreiders van adware gebruik van firmanamen en websites, die als dekmantel dienen bij hun pogingen argeloze gebruikers en doorverwijzende instanties te lokken. Dat wil zeggen dat op zichzelf legitieme sites in verband gebracht kunnen worden met bekende verspreiders van spyware. De verborgen programma's die daarbij, vaak als gemaskeerd onderdeel van een 'gratis' stukje software, op de computers van nietsvermoedende gebruikers worden ge´nstalleerd, worden vervolgens gebruikt om marketinggegevens te verzamelen die weer als basis dienen voor gerichte reclame.


Phishing
Phishing neemt hand over hand toe in Nederland. Lees meer over wat phishing is en wat te doen.
lees meer >>

CSA tel: 020 67 11 297    fax: 087 78 47774   info@computerspecialistamstelveen.nl